Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Λίγα λόγια για την "Κοινωνική Κουζίνα"

Ποιοι είμαστε: συμπολίτες που ενώσαμε τη δράση μας για την υλοποίηση αυτού του συσσιτίου. Καθημερινά μαγειρεύουμε στα σπίτια μας τουλάχιστον 2-3 άνθρωποι και φέρνουμε το φαγητό στο συσσίτιο. Δεν μας χρηματοδοτεί ούτε και μας οργανώνει κάποιος φορέας, θεσμός, ή πολιτικό κόμμα, αντίθετα αυτοοργανωνόμαστε.

Πού γίνεται το συσσίτιο: Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι σαν πρωτοβουλία ατόμων από τους "Αγανακτισμένους" της πλατείας της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη η διανομή του φαγητού γινόταν έξω από την πλατεία της Αγοράς. Ωστόσο το 1ο γυμνάσιο μας παραχώρησε αίθουσα και έτσι το συσσίτιο στεγάζεται πλέον σε εσωτερικό χώρο. Έχουμε προσπαθήσει να οργανώσουμε τόσο την προσέλευση των ανθρώπων που σιτίζονται όσο και τη διανομή του φαγητού ώστε το συσσίτιο να ενσωματωθεί ομαλά στην καθημερινότητα της «γειτονιάς»

Γιατί άλλο ένα συσσίτιο: γιατί δυστυχώς οι μνημονιακές πολιτικές και τα απάνθρωπα και αντικοινωνικά μέτρα που τις συνοδεύουν αυξάνουν καθημερινά τους άπορους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να εργαστούν και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Άρα η καθημερινή προσφορά ενός βραδινού γεύματος είναι αναγκαία.

Οι πόροι μας: καθώς οι μοναδικοί πόροι για την εξασφάλιση του φαγητού είναι οι εθελούσιες προσφορές τροφίμων ή χρημάτων από πολίτες και επαγγελματίες της πόλης μας, σας καλούμε να ενισχύσετε αυτήν την Κοινωνική Κουζίνα είτε μαγειρεύοντας φαγητό, είτε συγκεντρώνοντας τρόφιμα, είτε ενημερώνοντας άλλους για την πρωτοβουλία αυτή.

  Ελπίζουμε να «καλωσορίσετε» την Κοινωνική Κουζίνα και να την ενισχύσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου