Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα υποστήριξης από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υπ. Διδακτόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

Ψήφισμα Υποστήριξης της Λειτουργίας της Κοινωνικής Κουζίνας
στο Χώρο της (πίσω από τη Δημοτική Αγορά)

Την κρίσιμη αυτή περίοδο που τα κόμματα του καθεστώτος σε στενή συνεργασία με την τρόικα ψήφισαν το δεύτερο κατά σειρά μνημόνιο της ντροπής, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να εξαθλιώσουν το λαό και να μας μετατρέψουν όλους σε σκλάβους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της ανεξέλεγκτης αγοράς, η αντίσταση είναι καθήκον. Απέναντι σ αυτή τη βαρβαρότητα, ο ελληνικός λαός συσπειρώνεται και αντιστέκεται, δημιουργώντας μέτωπα αντίστασης-ανυπακοής-αντεπίθεσ ης και δομές αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μία από αυτές τις δομές που δημιουργήθηκαν στην πόλη μας είναι η Κοινωνική Κουζίνα. Η Κοινωνική Κουζίνα προέκυψε από τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Αγοράς το καλ οκαίρι που μας πέρασε. Από τότε, σιτίζει περισσότερα από 100 άτομα σε καθημερινή βάση, έχοντας την στήριξη εκατοντάδων συμπολιτών μας που συμμετέχουν με προσωπική εργασία ή με προσφορές σε τρόφιμα. Έπειτα από έξι μήνες λειτουργίας της Κοινωνικής Κουζίνας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, βρήκε τη στέγη της στην οδό Τσουδερών 46, σ’ έναν χώρο που παραχωρήθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Χανίων.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες για το κλείσιμο της Κοινωνικής Κουζίνας. Το επιχείρημα ότι η λειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας έχει συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή είναι αστείο και αποπροσανατολιστικό. Οι πράξεις αλληλεγγύης μειώνουν την εγκληματικότητα, δεν την αυξάνουν!

Καλούμε όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση χώρου ή την προσφορά χώρου στο κέντρο της Πόλης ώστε να στεγαστεί η δραστηριότητα της Κοινωνικής Κουζίνας. Μέχρι τότε η Κοινωνική Κουζίνα να συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο της.

Δεν υποκύπτουμε στους εκάστοτε εκβιασμούς και πολιτικές τρομοκράτησης του λαού με ψεύτικα και παραπλανητικά διλήμματα. H σίτιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σαν κοινωνικό αγαθό και όχι σαν μία προσωρινή λύση φιλανθρωπίας. Απάντηση μας οι ανυποχώρητοι αγώνες μέχρι την ανατροπή όλων εκείνων των πολιτικών που οδηγούν την κοινωνία στην ανασφάλεια και το αδιέξοδο. 
  
Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υπ. Διδακτόρων Πολυτεχνείου Κρήτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου